8 en 9 juli 2023,

Dutch Centenary Champion en KCM

Het is een tijdje stil geweest op show gebied, maar eindelijk werd het juli en stonden de show ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Nederlanse Bouvier Club en een dag later de jaarlijks Clubmatch op het programma.
Deze keer ben ik alleen met Omar naar beide shows geweest, immers Desny zal over 2 weken bevallen.
Omar is inmiddels 10 maanden en ging over naar de jeugdklasse. De laatste week natuurlijk getrimd en veel gekamd. Hij stonde er geweldig voor!
het is dan 8 juli en om 05.00 uur gaat de wekker. De honden kijken mij stuk voor stuk verbaasd aan met een blik van “Het gaat toch wel goed met je??”. Ik kan het mij voorstellen…….
Er werd een hete dag verwacht met temperaturen tot boven de 30 graden! Schaduw meegebracht met onze partytent. Tegen 08.00 uur waren bij manege de Fruithof in Heteren, zo ongeveer de vatse plaats voor alles wat de NBC betreft.
Het grasveld was weer gemaaid als was het een siergazon! Knap hoe ze dat daar iedere keer weer voor elkaar krijgen!
Spulletjes uitgepakt en neer gezet, ontbijtje genuttigd (Greta had lekkere croissantje voor mij gehaald), kopje koffie geregeld en lekker relaxen voor het zover was dat Omar de ring in moest.
De jeugdgroep bij de reuen was best wel groot met 9 honden van ik meen 6 nationaliteiten.
Om het verhaal niet te lang te maken Omar kreeg een prachtig keurrapport met als conclusie “zeer goed”. Met zijn net 10 maanden doen we het ervoor!

Een dag later, 9 juli, was de dag van de Kampioenschaps Club Match.
Het werd bijna een kopie van de dag ervoor. Veel dezelfde deelnemers maar ook een paar anderen. Met zijn 10 maanden de jongste van de groep is Omar natuurlijk lang niet zo ver in de ontwikkeling als anderen. Wel ook hier weer een fraai keurverslag en andermaal “zeer goed” als eindresultaat.
Omar was erg moe, vroeg opstaan, warm/heet, dus we gingen vroeg naar huis.

Het waren twee fijne dagen, goed georganiseerd en in een fijne sfeer!

230708-Diploma-Centenary-1

230709-Keurrapport-KCM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *