In memoriam Desny

Ergens in 2021 kwam bij ons de wens naar boven om nog eens een nestje te fokken met de door ons zo geliefde Bouviers.
Omdat wij absoluut willen voldoen aan de regels van de Nederlandse Bouvier Club gingen wij op zoek naar een pup die daar goede hoop op gaf.
Wij kwamen uit bij Ika Stegmeijer. Dat resulteerde in de aankoop van Desny.
Desny werd geboren op 4 augustus 2021 en na een aantal kennismakingsbezoekjes verhuisde Desny op 29 september 2021 naar het Bouvenparadijs.
Desny ontwikkelde zich tot een bijzonder coole hond met een geweldig karakter. Nergens bang voor, open en vrij; heerlijk!
In maart 2022 gingen we na een aantal ringtrainingen naar de eerste show, velen zouden volgen. Natuurlijk gingen de shows niet allemaal even goed…. Niet alleen Desny maar ook Dick was onervaren in de showwereld! Maar de resultaten varieerden van zeer goed tot uitmuntend, genoeg om over te gaan tot alle medische vereisten. Hieruit kwamen geen bezwaren om te fokken naar voren.
Op 30 september 2022 overleed onze blonde Roos, veel te jong met haar 6,5 jaar. Al snel vonden we het wat stilletjes worden met  Bouviers. Bij de zoektocht naar een pup, een reutje deze keer, kwamen we andermaal uit bij Ika Stegmeijer.
Het karakter van de door haar gefokte Bouviers sprak ons uitermate aan en zo kwam Omar (met dezelfde moeder als Desny, Holly) op 29 oktober naar het Bouvenparadijs.
Heel snel kwamen wij er achter dat hij dezelfde karaktertrekken vertoonde als Desny.
En Desny?? Die ontpopte zich als het zorgzame moedertje, vanaf dag 1 nam ze Omar helemaal op!
Op zoek naar een geschikte reu voor het komende nestje, kwamen we na lang zoeken uit bij Tyfoon van het Gieldré Hof.
Na een spannende tijd voor ons werden op 19 juli 2023 8 pups geboren. Ook daarbij kwam het stabiele en zorgzame karakter van Desny volledig naar boven!
We hebben genoten van haar en de pups; een bijzondere ervaring!
Toen de pups waren geboren kwam de moeilijke taak om het teefje te kiezen die bij ons zou blijven. Erg moeilijk op zo’n jonge leeftijd!
Het werd River van het Bouvenparadijs. Wat zijn wij blij dat we een pup van Desny hebben gehouden.

Toen werd het 11 oktober 2023, een gitzwarte dag voor het Bouvenparadijs…. Samen met Boris hebben ze toch een ontsnapping uit de tuin voor elkaar gekregen. Het was donker ’s morgens vroeg rond 7 uur.
Plotseling hoorde ik een afgrijselijke gil….
Desny was aangereden!
We hebben haar nog kunnen knuffelen, ze tilde haar koppie nog een aantal keren op en keek ons aan. Dat beeld vergeten wij nooit meer.
Snel in de auto naar de dierenarts, onderweg tilde ze nog een aantal keren haar kop op, maar bij aankomst was ze overleden……..
We hebben Desny mee naar huis genomen waar de andere honden afscheid van haar hebben kunnen nemen. Ook dat was een hele bijzondere ervaring!
De volgende dag konden we Desny al weer naar huis brengen, ze heeft een prominente plek in de huskamer gekregen en zeker ook een prominente plek in ons hart!

Desny we hopen dat de hondenhemel echt bestaat en dat je daar weer vrolijk als altijd rond huppelt en speelt met Arthos, Doenja, Roos en Basko.
Je pups hebben allemaal een porachtige plek gekregen, dus daar hoef je niet over in te zitten!

Dag meisje