In memoriam Basko

Basko 17-05-2014 overleden 11-01-2023


Basko kwam op 12 januari 2019 bij ons op het Bouvenparadijs wonen. Wij kwamen Basko op het spoor via de Facebook pagina “Bouvierbemiddeling” van Ylona Venekamp. Wij hadden met de komst van Roos al enige ervaring met Ylona.
Dus Greta toog op de genoemde datum naar Herwijnen. Basko stal meteen haar hart en hij ging mee naar Friesland. De redenen dat hij weg moest werden nooit helemaal duidelijk!
Hij had in elk geval een zwaar vervuilde en zeer slecht onderhouden vacht; die ging er dezelfde avond nog af.
Al snel werd ons duidelijk dat hij mishandeld is geweest; één snelle beweging en Basko was 3 meter verder op. Ook het huiselijke leven was hij zeker niet gewend, plassen mag toch overal?? Hij werd perfect opgenomen door de toenmalige roedel en raakte langzaam aan gewend aan ons, het huis en vooral spelen met de anderen. Wel was hij wat je noemt flegmatiek: liever lui dan moe!
En ondanks zijn verleden was hij echt letterlijk vriendjes met iedereen, mens en hond. Eigenlijk onvoorstelbaar! Hij zou nog geen vlieg kwaad doen! Grote honden of pups, volwassenen of kinderen, hij vond het allemaal prima!
Eind augustus ging hij voor een gebitsreiniging naar de dierenarts. Wij hadden kort daarvoor een bultje ontdekt bij zijn anaalkieren in de buurt. De dierenarts zou daar ook naar kijken. Een week later bleek dat het een agressieve en kwaadaardige tumor was die niet te behandelen was. De vraag was toen nog hoe lang het zou duren.
Gisteravond, 10 januari, leek er nog niets aan de hand. Hij at met smaak zijn eten en voor het slapen gaan nog iets lekkers. Vanmorgen schrokken wij ons te pletter!
Hij wilde niet eten en ook iets lekkers was niet aan hem besteed. Dat was voor Basko heel bijzonder; hij heeft nog nooit een maaltijd overgeslagen!
Hij ging liggen en kwam niet meer van zijn plek.
Bij de dierenarts op de tafel was het alsof hij mij wilde troosten. Het is goed baasje leek hij aan te geven. Hij ging er maar bij liggen en liet het allemaal rustig gebeuren. Hij ging erg rustig over de Regenboogbrug op weg naar zijn maatjes Arthos, Roos en Doenja. Ons achterlatende met een gevoel dat wij hem nog 4 prachtige jaren hebben kunnen geven!
Wij hebben ongelooflijk van jou genoten grote vriend!

11 gedachte over “In memoriam Basko”
  1. Wat fijn dat hij bij jullie nog 4 jaar een fantastisch leven heeft gehad! Heel veel sterkte met jullie verlies…

  2. Wat een liefdevol afscheid voor jullie geliefde BASKO.
    Hij heeft de mooiste en liefdevolle jaren bij jullie mogen hebben.
    Heel veelsterkte met het verlies van Basko voor jullie en de andere bouviers ❤️❤️😀

  3. Heel veel sterkte met het verlies van Basko, zo fijn dat hij nog zoveel mooie jaren bij jullie heeft mogen zijn, laten de mooie herinneringen een troost zijn om door deze moeilijke tijd heen te komen, ** Rust zacht lieve Basko **

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *