22012023 KC Winterswijk

De laatste show waar wij verslag van deden is alweer twee maanden geleden vanuit de Winner show in Leeuwarden.
De uitslag die Desny daar behaalde was voor ons een enorme stimulans om door te gaan. In december maar eens gekeken wat er allemaal aan stond te komen. Omdat Omar ook mee mocht doen in de jongste puppy klasse viel ons oog op een wat kleinschaliger show van de Kynologen club Winterswijk. Iets informeler en ongedwongener van karakter en rustig aan beginnen waren de drijfveren. En als Omar toch gaat kun je evengoed Desny ook meenemen. Dus twee honden ingeschreven.

Tja, later kom je er dan achter dat we al om 08.30 uur in Winterswijk moest zijn om de nummers op te halen. De keuringen zouden om 10.00 uur beginnen dus we willen dan ook graag in rust aankomen om ons te installeren.

En dat alles betekende de wekker op 05.00 uur (wat een goddeloze tijd) om te kunnen vertrekken om 06.30uur (!) Inmiddels hebben wij geleerd dat de honden ook nog wakker moeten worden. De eerste die wij dan tegenkomen is Max….. Nou hij tilde zijn kop nog op maar dat was ook werkelijk alles.  De volgende onderweg naar de tuin is Boris: altijd enthousiast dus zelfs zo vroeg ook al. Die maar snel de tuin in. Als Dora dat ziet wordt die wel wakker! Mijn grote vriend is naar buiten, daar moet ik ook zijn. Desny had zo iets van… Als het moet dan sjok ik ook wel naar buiten.
En toen Omar nog! Dat viel niet tegen! Na een paar keer onbenullig gapen ging hij ook naar buiten.
Dat was de eerste horde. Nu eerst koffie.
Vervolgens de auto volpakken met trimtafel, stoeltjes, kappersbenodigheden koffie en broodjes etc.
Omar en Desny erbij en de kofferbak en achterbank is vol! De voorstoelen waren voor Greta en mij.
Na een voorspoedige reis die korter duurde dan Google vooraf aan gaf, arriveerden we rond 08.45 bij Theater de Storm.
We vonden nog een leuke plek om ons hele hebben en houden uit te stallen. Catalogus bekeken en oeps, nummer 2 en nummer 3 dus we waren snel aan de beurt!
Kop koffie en honden kammen dus.
Eerst Omar de ring in. De keurmeester was de heer Jipping. Die hebben we al eens  eerder meegemaakt en wat een rustige en aardige man is dat toch! Hij schroomt niet om je nog wat tips mee te geven.
Omar deed het uitstekend ondanks dat alles nieuw voor hem was. Swingend door de ring stal hij de show bij vele toeschouwers. Hij kreeg een “veelbelovend” en mocht ’s middags naar de erering. Dat vonden wij een hele eer. De eerste zin op het keurverslag werden wij erg trots van! “mooie jonge rasvertegenwoordiger”! Wat een compliment!
Overigens had Greta nauwelijks mogelijkheden om foto’s te maken, we moesten immers snel wisselen van hond.
Dus Desny de ring in. Wat nog niet eerder was gebeurd gebeurde nu….. Staart laten hangen en gewoon een beetje angstig… Maar eenmaal voor de keurmeester was ze er weer en liet zich keurig zien. Ook Desny met een uitmuntend door naar de erering!
Het lange wachten was begonnen.
Omar swingde weer door de erering maar was bijna te enthousiast. De laatste drie van rasgroep 1 hebben we niet gehaald. Altijd wel jammer maar je hoort ons niet klagen!
En toen Desny! Compleet anders dan in de ochtend ging ze weer frank en vrij door de ring, vol enthousiasme! We gingen door de naar de laatste 5 én naar de laatste 3. De eerste beker, voor nummer 3 van rasgroep 1, was binnen!
Erg moe maar zeer voldaan naar huis!

230122-KC-Winterswijk-keurrapport-Desny

230122-KC-Winterswijk-keurrapport-Omar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *