3 maart 2024 Martinidogshow

Het jaar 2024 is begonnen en wij hadden onze eerste show op 3 maart 2024 in Groningen. Bijna een thuiswedstrijd!

We hadden het voorrecht dat de Bouviers pas om 12.42 uur aan de beurt waren en we konden bij wijze van spreken zelfs uitslapen! Heel wat anders dan als je om 05.00 uur al moet vertrekken!
Om 10.15 uur hadden we de auto vol geladen met tassen, trimtafel en niet te vergeten 3 Bouviers. En, helaas, onze stoeltjes vergeten…..
U leest het goed! 3 Bouviers. Onze volgers weten het al maar voor het geval dat… Op 16 februari kwam er een pup bij uit Duitsland: Skadivar’s Chloë Nayra.
We moesten vanwege de importeisen wachten tot ze 15 weken oud was, dat viel niet mee!
Maar goed, op 3 maart werd ze precies 4 maanden en dan mag je voor het eerst meedoen aan shows in de jongste puppy klasse. Dus ze ging gelijk mee, samen met Omar en River.

Even wachten op de jongste pup en pup bij de reuen en Omar was al aan de beurt. Voor de laatste keer in de jeugdklasse…..
De keurmeester, Vojislav Al Daghistani uit Belgrado was erg aardig en benaderde de honden op zeer aimabele wijze. Complimenten daarvoor!
Voor zover wij het konden zien deed Omar het uitstekend. Dick kreeg een hand en mocht de ring verlaten….. De keurmeester liet helemaal niks doorschemeren over zijn bevindingen en oordeel… Wachten dus tot de uitslagen op onlinedogshow zouden verschijnen…..

Dat duurde niet lang gelukkig. En wat we toen ze zien kregen is iets waar je natuurlijk altijd wel op hoopt maar als het dan waar blijkt te zijn dan schieten de tranen je in de ogen!
*             Beste jeugd hond
*             Holland Cup junior winner
*             Crufts qualification
*             FCI-CACIB jeugd

Wow wat waren en zijn wij trots op hem. En straks ook nog de erering!

Gelukkig hadden we een halfuurtje om het te laten zakken en toen was Chloë aan de beurt in de klasse jongste puppy bij de teven.
Ze stapte met een stuk bravoure de ring in alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Gelukkig fluisterde de keurmeester Dick gelijk al in: “very promising”. Yessss
Direct daarna alle jongste puppy’s de ring in, dus zowel reuen als teven. En ja hoor wat schetst onze positieve verbazing?
Chloë de beste jongste puppy. En dus ook naar de erering.

Snel nummers wisselen want direct daarna was River aan de beurt in de puppyklasse. Ook zij kreeg een “very promising”! Helaas won zij niet de titel “beste puppy”. Maar je kunt ook niet alles op één dag hebben.
Toen moesten we nog lang op de erering wachten!

Dat hadden wij nog niet eerder meegemaakt maar wat vinden wij dat een aanfluiting zeg!
Alle beste jongste puppy’s in één keer de ring in en een keurmeester die even rondkijkt en een keuze maakt uit al snel 40 puppy’s
Bij de beste jeugdhonden is het nog erger….

Mar al met al:
Een prachtige dag met geweldige resultaten en ontzettend moe, honden en mensen!

21 april is de volgende show in Lingen (BRD)

240303-Omar-diplma-Martini-dogshow 240303-River-diploma-Martini-dogshow 240303-Chloe-diploma-Martini-dogshow