29 juni 2024 GRA Loxstedt

Sinds het moment dat Chloë aan onze roedel werd toegevoegd kregen wij automatisch wat meer focus op shows in Duitsland. Per slot van rekening liggen de roots van Chloë in Duitsland.
Daar waar de meeste (inter)nationale shows gebruik maken van online dogshows voor de inschrijvingen, is dat in Duitsland nog geen gemeengoed en wordt meestal gebruik gemaakt van een ander, Duits, systeem. Dat is aanzienlijk bewerkelijker…. Alle informatie van de hond moet je voor iedere show weer volledig invoeren.
Via de Duitse Bouvierclub zagen wij dat er door een aantal rasverenigingen een show werd georganiseerd in Loxstedt. Nog nooit van gehoord dus met onze goede vriend google maar eens even gekeken. Het ligt in de buurt van Bremerhaven op zo’n 2,5 uur reizen. Prima te doen dus inschrijven maar!
De dag ervoor blijkt dat de aanvangstijd voor de Bouviers 10.30 uur is…. Natuurlijk willen wij niet te laat komen en we houden er ook niet van als we ons moeten haasten. De wekker op 05.00 uur en om 06.00 uur werd de auto gestart. Op naar die Heimat van Chloë!
Na een voor spoedige reis kwamen wij bij het terrein van Hundeland Loxness aan, de plaatselijke kynologenclub. Knus, gezellig, prachtig weer, korte loopafstanden. wat een verademing. We vonden een prachtig plekje voor de partytent op 10 meter van de ring. Koffie!!!!
Greta begon al vlot met de honden door te kammen en Dick paste op de andere twee. De temperatuur begon al lekker op te lopen.
Omar was als eerste aan de beurt. Met een bijzonder aardige en grondige keurmeester, de heer Johan Wulteputte (Belgie), stal Omar de show! Uitmuntend, 1e plaats en een zogenaamde Anwartschaft, een punt om Duits kampioen te worden! Zijn tweede inmiddels.
Al vrij vlot daarna met alle reuen de ring in. Daarin werd hij tweede. Tja, het zou raar zijn als je van een Duits kampioen wint op deze jonge leeftijd. Dus ook nog reserve CAC!
Apetrots op onze Omar!
Maar geen tijd om het te vieren want direct daarna was Chloë aan de beurt. Onze stoere meid van 7 maanden deed het “großartig”! Veelbelovend, 1e plaats en naar later bleek ook nog beste puppy!
En weer als de wiedeweerga hond wisselen want toen was River al aan de beurt.
En wat een topper zeg! Cool in de ring, vriendelijk naar de keurmeester en keurig bewegen. De keurmeester was enthousiast over haar. Uitmuntend, punt voor Duits kampioen, beste jeugdhond en Jeugd CAC.
Wow, wat een dag!

240629-GRA-Loxstedt-keurverslag-River 240629-GRA-Loxstedt-keurverslag-Omar 240629-GRA-Loxstedt-keurverslag-Chloe