10 december 2023 KC Nijmegen in Gorinchem

Iemand op het Bouvenparadijs had het rare idee om in te schrijven voor de Kerstshow 2023 vaan Kynologen Club Nijmegen. Dat was Dick dus. Blijkbaar had hij zich niet gerealiseerd dat dat betekent dat vanmorgen onze wekker al om 04.15 uur aan ons begon te roepen…. Als we dat hadden beseft weet ik niet of wij zouden hebben ingeschreven.
Maar goed, als je dan toch wakker bent komt de volgende taak; honden wakker maken en hopen dat ze hun behoefte nog even doen. Tja, verbaasde en bijna verbolgen blikken waren ons deel!
De planning werd gehaald en na het inladen van de auto (wat sleep je toch wat mee naar zo’n show hè) de auto starten en op naar Gorinchem. Nauwelijks 2 kilometer onderweg komt Dick tot de ontdekking dat hij zijn Crocs nog aan heeft; daar kun je echt geen show mee lopen! Terug maar weer dus… natte voeten door een diepe waterplas (het hoosde) en met fatsoenlijke schoenen aan volgt de tweede poging.
Maar o, o, wat een weer; regenen en stormen en dan wil je onderweg de honden ook nog even uitlaten!
Die moesten toch echt even geduld hebben, en dat hadden ze wel! Slapen was hun doel.
Maar voorbij Nijmegen werd de regen minder en stopte zelfs. Tussen de slapende vrachtwagen chauffeurs konden Omar en River hun behoefte nog doen.
Een klein halfuur later arriveerden we bij de Evenementenhal. Lekker op tijd (haasten hebben wij een gruwelijke hekel aan) konden wij on direct bij Ring 3 installeren. Het ritueel kon weer beginnen! Maar eerst koffie uit een antiek aangepast Volkswagen busje… Heerlijke koffie.
Ondertussen kwamen er al wat bekenden binnenlopen. Op die momenten ben je geen concurrenten maar gewoon mensen met dezelfde passie: Bouviers!!
De keurmeester liep als nel uit en een half uur later dan gepland was Omar in de Jeugdklasse aan de beurt., Omar deed het super! Braaf bij de keurmeester en keurig het rondje door de ring. Met een zee goed en een 2e plaats kon Omar gaan rusten. Conclusie? Een mooie Bouvier die zich nog wat moet ontwikkelen, en dat mag als je 15 maanden jong bent!
We zijn erg trots op hem!

En toen was onze River van het Bouvenparadijs aan de beurt. Net 4,5 maanden en al haar 3e show lopen! En wat zijn wij trots op ons kleine meisje! Ze doet het zo leuk, zo frank en vrij met een prachtig karakter: dat vindt zelfs de keurmeester!
Met een veelbelovend en een 1e plaats kunnen wij alleen maar dik tevreden zijn!

Na nog wat andere mensen gesproken te hebben maar snel weer naar Oosterwolde met een paar zeer vermoeide honden en mensen.
We hadden weer een mooie én succesvolle dag!

Voorlopig even geen shownieuws. De planning is op dit moment op 3 maart 2024 de Martinidogshow! En dan met 3 Bouviers!

231210-Keurverslaf-Omar-Kerstshow

231210-Keurverslag-River-Kerstshow